Houtoven Amstelveense pizzeria mag nog zes weken roken

AMSTELVEEN - Nog zes weken mag er rook komen uit de houtgestookte pizzaoven in Amstelveen, daarna moet het afgelopen zijn. Dat is te lezen in een brief van wethouder Herbert Raat. Omwonenden klagen al geruime tijd over de rook die de pizzeria verspreidt en die schadelijk is voor de gezondheid.

De bewoners van het Tempelhof, waar de rook overlast veroorzaakt, zijn blij dat de wethouder eindelijk actie onderneemt tegen de pizzeria. Al ruim anderhalf jaar ondervinden de omwonenden gezondheidsklachten door de rook.

Lees ook: NH Ombudsman: Amstelveen zet gezondheid bewoners Tempelhof op het spel

De maatregelen werden bekendgemaakt vlak voordat alle betrokken partijen een mediationtraject hadden afgesproken. Waarom hij nu opeens wel stappen neemt, daarover wil de wethouder niets kwijt. "Na die zes weken stopt in ieder geval de situatie zoals die nu is", zegt omwonende Rene Dotsch. "Daar zijn wij heel erg blij mee."

Lees ook: Pizzeria moet stoppen met houtoven wegens gezondheidsklachten Amstelveners

Eindelijk wordt hun stem gehoord. De steeds groter wordende groep bezwaarmakers en de aandacht die NH Ombudsman eerder aan deze kwestie besteedde, hebben daarbij zeker een rol gespeeld. Toch is de stemming niet euforisch. "Het is nog niet klaar," spreekt Dotsch met verzoenende toon. "Wij moeten in goede harmonie met de ondernemer proberen tot een oplossing te komen waarbij ook hij zijn tent redt."

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws