Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Nazomer klopt op de deur: komend weekend boven de 20 graden

9 oktober 2017, 13.03 uur · Aangepast 9 oktober 2017, 22.42 uur · Foto: Shutterstock

NOORD-HOLLAND Na enkele ronduit herfstachtige weken, is het moeilijk te geloven. Toch maakt de zomer komend weekend een heuse comeback: zondag stijgt het kwik tot boven de 20 graden.

"Zaterdag wordt het 19 à 20 graden", vertelt NH-weerman Jan Visser over het aangename vooruitzicht. "Maar zondag wordt het 21 à 22 graden, blijft het droog en schijnt de zon. Misschien wel een graad meer. Goed weer voor een terrasje."

Die hoge temperatuur is het gevolg van een warme lucht die vanuit Zuidwest-Europa onze kant op stroomt. Ook in andere landen wordt het weer daardoor beïnvloed. "Voor Frankrijk verwacht ik 30 graden."  

Landinwaarts
De temperatuur loopt deze week langzaam op. "Woensdag is het 17 à 18 graden, terwijl 15 à 16 graden voor deze tijd van het jaar normaal is." Waar het kwik langs de kust in het weekend tot 22 graden stijgt, wordt het landinwaarts naar verwachting nog een paar graden warmer.  

"Het blijven altijd verwachtingen", dekt Visser zich in. "Maar ik denk dat we er redelijk van mogen uitgaan, want het zit al een dag of vijf in de pijplijn. Alle modellen laten hetzelfde zien, dus het is redelijk solide." 

De opleving is zeer tijdelijk van aard, schrijft Visser op zijn website. "Op de lange termijn koelt het duidelijk weer af."

https://twitter.com/janvissersweer/status/917306003024203777