Ga naar Content
Noord-Holland

14-jarige Julie schrijft emotionele brief aan Van der Laan

8 oktober 2017, 18.00 uur · Aangepast 8 oktober 2017, 23.21 uur
Door: · Foto: Privéfoto

AMSTERDAM De 14-jarige Julie Slagman heeft een emotionele brief geschreven aan de overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Het meisje ontmoette hem vorig jaar tijdens een kindergala. Ze las toen als voorleeskampioen voor uit het dagboek van Anne Frank.

"Het was een bijzondere avond die ik niet meer zal vergeten", schrijft Julie. In de brief vertelt het meisje dat haar vader ook kanker had en zes maanden voor het gala is overleden aan de ziekte. "Ik vond het zo jammer dat mijn vader niet heeft gezien dat ik daar was en dat de burgemeester en een prinses naar mij hebben geluisterd die avond." Ze mist haar vader nog elke dag. "Ik denk vaak aan hem en vraag me vaak af hoe het was geweest als hij er nog was."

Ze schrijft ook dat het ondanks het verdriet goed gaat met haar en haar zusje. "We gaan naar school, we sporten, we hebben vriendinnen, we doen leuke dingen met mama en we maken er het beste van."

Verdrietig
Julie beschrijft dat haar vader heel verdrietig was toen hij ziek werd en wist dat hij er niet altijd voor haar en haar zusje zou kunnen zijn. "Dat hij veel belangrijke momenten in ons leven zou missen, brak zijn hart", schrijft ze. "Ik had u dit graag verteld, want misschien had het u gerust gesteld dat kinderen, ondanks dat ze hun papa moeten missen, nog steeds stoere, leuke mensen vol levensenergie kunnen zijn."

Ze sluit haar brief af met de woorden: "Mocht er toch iets van een hemel zijn, dan hoop ik dat u tegen mijn vader kunt zeggen dat het goed gaat met ons…"

Familie

Julie laat aan NH Nieuws weten dat ze de brief eigenlijk aan Van der Laan had willen geven. Omdat dat niet meer kan, heeft ze de brief naar zijn familie gestuurd.

Ze plaatste de de tekst ook op Facebook. Haar pagina werd door Facebook offline gehaald, maar is inmiddels weer te bekijken.