8 oktober 2017, 17.09 uur · Aangepast 8 oktober 2017, 17.48 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Marcel Bonte

AMSTERDAM De hockeysters van Amsterdam hebben het belangrijke duel met SCHC winnend afgesloten. Laren had geen moeite met Groningen, Huizen had weinig in te brengen tegen Den Bosch. Hurley pakte de winst tegen HDM en Bloemendaal verloor van Oranje-Rood.

Amsterdam - SCHC 1-0
Amsterdam heeft de volle achttien punten uit zes wedstrijden na de 1-0 winst op SCHC. Felice Albers (foto) scoorde het enige punt van de wedstrijd in de tiende minuut van het duel uit een strafcorner. Amsterdam blijft tweede achter Den Bosch met evenveel punten maar een iets slechter doelsaldo.

Laren - Groningen 4-1
Laren pakte vroeg in de wedstrijd een 1-0 voorsprong via Pam van Asperen. In de tweede helft kwam de thuisploeg via Lieke van Wijk en opnieuw Pam van Asperen op 3-0, voordat Amelia Katerla er 3-1 van maakte. Het was uiteindelijk Maxime Kerstholt die de eindstand op 4-1 bracht. Laren blijft derde met dertien punten uit zes duels.

Hurley - HDM 2-0
Hurley steeg door de 2-0 winst op HDM naar de vijfde plek. Tess van Ramshorst zorgde voor de 1-0 in de eerste helft en na de rust maakte Carmel Bosch er met een strafcorner 2-0 van.

Huizen - Den-Bosch 0-4
Promovendus Huizen kwam thuis tegen landskampioen Den Bosch niet tot scoren. Den Bosch deed dat wel. Marloes Keetels en Ireen van den Assem zorgden voor de 0-2 ruststand met twee benutte strafcorners. Na rust zorgden Lidewij Welten en Frédérique Matla voor de 0-4 eindstand. Huizen zakte door het verlies een plek en staat elfde met één punt uit zes duels.

Oranje-Rood - Bloemendaal 3-0
Bij de rsut stonden de vrouwen van Bloemendaal met 1-0 achter door een doelpunt Hazuki Nagai. Sophie van Nieuwamerongen en Daphne van der Velden zorgden voor de 3-0 eindstand. Bloemendaal blijft ondanks het verlies achtste in de stand met zes punten.