Ga naar Content

Het 'sexy' boerinnenwerk van miss februari uit Dirkshorn

DIRKSHORN Dat ze een plek op de boerinnenkalender had bemachtigd, wist ze al. Nu is ook duidelijk op welke pagina Lisa Kat uit Dirkshorn staat. Gisterenavond werd in Deventer bekendgemaakt dat haar zwoele blik in februari volgend jaar menig huiskamer, toilet en garage siert.

Lisa is de enige Noord-Hollandse die een plek op de Boerinnenkalender van komend jaar heeft bemachtigd. De 18-jarige miss februari werkt in het melkveebedrijf van haar vader, wat een groot contrast met het modellenwerk vormt. "Tja, stront vegen hoort ook gewoon bij het werk."

Fotoshoot
Jongens uit haar klas spoorden haar aan om zichzelf op te geven voor de kalender. Een goed advies, want nadat Linda de voorrondes had overleefd, werd ze met veertien andere boerinnen uitgenodigd voor een fotoshoot. 

Dat ze binnenkort op talloze plekken aan de muur hangt, vindt ze 'wel een heel leuke gedachte'. "Ik heb het ook gedaan om een positieve draai te geven aan de argrarische sector. Iedereen heeft een standaard gedachte bij boerinnen, maar dit geeft natuurlijk een ander beeld." 

Lees ook: Boerin Lisa (18) uit Dirkshorn schittert op Boerinnenkalender 2018

Omdat de koeien gemolken moesten worden, was Lisa vanochtend vroeg uit de veren. Een groot verschil met gisteravond, toen de kalender groots gepresenteerd werd. Ze ruilde haar tractor en overall voor één avond in voor een limousine en galajurk.

"Het was ontzettend leuk om de andere boerinnen te ontmoeten." Toch heeft het werken op een boerderij ook een aantrekkelijke kant. "Je bent de hele dag bezig op een boerderij. Sommige mannen vinden juist dat misschien wel sexy. Geen mietjes, maar harde werksters."

Modellenbusiness
Ondanks de glitter en glamour van de presentatie, hunkert Lisa niet naar een leven in de modellenbusiness. "Ik blijf gewoon lekker boerin. Via Facebook heb ik veel vragen ontvangen of ik nog een fotoshoot wil doen, maar ik hou het bij deze ene keer", vertelt ze. 

Foto: NH Nieuws / Wim van Amerongen