Telstar verslaat FC Volendam in doelpuntrijke wedstrijd

6 oktober 2017, 22.39 uur · Aangepast 7 oktober 2017, 12.29 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

VOLENDAM Telstar heeft vrijdagavond met 4-3 gewonnen van FC Volendam. Telstar revancheerde zich daarmee voor de blamage van een week eerder tegen Fortuna Sittard. FC Volendam daarentegen heeft nog steeds niet gewonnen in de Jupiler League dit jaar.

Terwijl de supporters nog op zoek waren naar hun stoeltje schoot Joey Veerman de 1-0 tegen de touwen. De middenvelder dook op voor het doel van Sven van der Maaten en passeerde de reservedoelman gemakkelijk. Lang kon Volendam niet genieten van de voorsprong. In de tiende minuut werd een snelle uitbraak door Mohamed Hamdaoui fraai afgemaakt.

In de 20e minuut was het Luis Pedro die FC Volendam opnieuw op voorsprong kon zetten, maar van dichtbij schoot hij de bal naast. Aan de andere kant overkwam Hamdaoui hetzelfde. Op slag van rust kreeg Telstar een strafschop na een overtreding van Hennie Schilder op Andrija Novakovich. De spits ging zelf achter de bal staan en schoot hem hard tegen de touwen, 1-2.

Telstar met de 1-3
De tweede helft was amper een minuut oud toen Telstar alweer kon juichen. Een misverstand in de FC Volendam-verdediging werd koeltjes afgemaakt door Novakovich.

Strafschop voor FC Volendam
In de 58e minuut kreeg FC Volendam een strafschop. Een actie van Luis Pedro eindigde op de arm van Toine van Huizen. De verdediger kreeg geel en Veerman maakte zijn tweede doelpunt van de avond, 2-3. FC Volendam maakte werk van de 3-3, maar de kansen gingen er niet in. Inzetten van Pedro, Teije ten Den en Dylan Mertens eindigden niet als treffer.

Korpershoek en Stroo
Aan de andere kant was het wel raak. Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek mocht de bal in de 70e minuut vrij binnenschieten en zette de stand op 2-4. Invaller Enzo Stroo van FC Volendam maakte in de 81e minuut de 3-4 en hield zo de spanning in de wedstrijd. Gescoord werd er echter niet meer. FC Volendam wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen.

Telstar is de nummer negen van de Jupiler League met elf punten uit acht duels. FC Volendam staat voorlaatste met vier punten.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Betti, Schilder, Schouten, Kok; Visser (Doodeman/41), Veerman, Runderkamp; Pedro (Stroo/72), Ten Den, Mertens

Opstelling Telstar: Van der Maaten; Cabral (Sno/75), Van Huizen, Van Heertum (Van Iperen/81), Brito; Korpershoek, Schouten, Osman; Hamdaoui, Novakovich, Platje (Najah/86)