Ga naar Content
Noord-Holland

Tieners redden vrouw uit auto die sloot inreed

6 oktober 2017, 17.40 uur · Aangepast 6 oktober 2017, 18.17 uur
Door: · Foto: Anoniem

ENKHUIZEN Langs de Gerard Brandtweg in Enkhuizen is rond het middaguur een auto de sloot in gereden. Hessel Ras (14) en zijn klasgenootjes Mees, Sem en Rens hadden een tussenuur en hoorden het gebeuren. Ze aarzelden geen moment en schoten te hulp.

De wagen reed over het terrein van het filiaal van de Aldi, toen het fout ging. "Wij hadden een tussenuur en gingen wat te eten kopen", vertelt Hessel. "Toen we weer terug naar school wilden gaan, hoorden we dat er iets gebeurde. We zijn er snel naartoe gefietst. Toen zagen we dat de vrouw nog in de auto zat."

Dakraampje
De tieners wisten meteen wat ze te doen stond. "De elektriciteit van de auto deed het nog en de vrouw had haar dakraampje geopend. Ze gooide haar tas naar me toen en daarna klom ze er zelf uit. Mijn vriend Mees en ik hielpen haar daarbij."

Toen Hessel 112 had gebeld, kwamen de politie en een sleepwagen. De bestuurster was volgens Hessel heel erg geschrokken maar niet gewond. De jongens gingen vervolgens terug naar school, waar ze te laat de les binnenstapten. "Maar de meester vond het niet erg. Een van ons was al naar school gegaan om te vertellen wat er was gebeurd." 

Rempedaal
Het is onduidelijk hoe de auto in het water terecht is gekomen. "Waarschijnlijk het verkeerde rempedaal ingetrapt", denkt voorbijganger Willem Postma. Een andere omstander zag hoe de auto uit het water werd getakeld en zette er een foto van op Facebook. Mensen reageren verbaasd: "Hoe krijg je het voor elkaar, er staan toch betonnen bielzen?", vraagt een inwoner van Enkhuizen zich onder het bericht af. 

Anderen kunnen er wel om lachen. "Nu al lam?", grapt iemand. Een ander schrijft: "Aldi wasstraat."

Foto: Willem Postma