Noord-Holland

Nieuwe supermarktoorlog op komst?

4 oktober 2017, 13.45 uur · Aangepast 4 oktober 2017, 13.57 uur · Foto: Shutterstock

Whatsapp

NOORD-HOLLAND Koopjesjagers opgelet! Er is mogelijk een nieuwe prijzenslag op komst bij de supermarkten in onze provincie. Dat is de conclusie van hoogleraar Retail Marketing, Laurens Sloot, tegenover de NOS.

Hij zegt daar dat in een paar dagen tijd enkele supermarktketens de prijzen structureel hebben verlaagd. De tweede supermarkt van het land, de Jumbo, begon vrijdag al met een prijsverlaging op de honderd best verkochte artikelen als melk en yoghurt. Supermarkt Plus volgde zaterdag al met een zelfde soort verlaging van de prijzen.

Lees ook: Lidl delft onderspit in 'supermarktoorlog' Broek in Waterland

Volgens Sloot is nu wachten op marktleider Albert Heijn. "Ik denk dat Albert Heijn eerst kijkt of de consument reageert", licht hij toe. Als dat zo is, verwacht Sloot dat ook zij meegaan in de prijzenslag. Ook andere supermarkten hebben inmiddels een deel van hun producten blijvend in prijs verlaagd.

Lees ook: Buurtsuper dupe van prijzenoorlog supermarkten 

De laatste echte supermarktoorlog dateert van september 2013. Toen was Albert Heijn de 'aanstichter' van de prijzenslag. Zij verlaagden toen de prijzen van duizend artikel van A-merken. Vooral de lokale buurtsupers waren toen de dupe van de prijzenslag.

Whatsapp