Noord-Holland

Honden dood door vergiftigde macaroni in Hilversum

4 oktober 2017, 12.20 uur · Aangepast 4 oktober 2017, 18.25 uur

NH Nieuws

HILVERSUM - HILVERSUM Mensen die hun hond uitlaten op de Hoorneboegse Heide in Hilversum moeten flink op hun hoede zijn. Iemand heeft daar namelijk vergiftigde macaroni neergelegd. Het eten van de macaroni is zeker één hond fataal geworden. Ook een tweede hond zou inmiddels zijn overleden.

Dierenartsenpraktijk 'Dokter Annemarie' waarschuwt hondenbezitters om goed op te letten als ze in het gebied gaan wandelen. "Kennelijk zijn er mensen die liever geen honden zien op de Hoorneboegse Heide en daarbij overgaan tot 'vreemde' maatregelen", schrijven ze op FacebookVorig jaar zou er ook al vergiftigde rijst zijn neergelegd, waar naar verluidt geen honden slachtoffer van geworden zijn.

Lees ook: 'Kattenmoordenaar actief in Heerhugowaard' 

Sectie bij de Universiteit Utrecht heeft uitgewezen dat de hond die dit weekend van de macaroni had gesnoept inderdaad door het gif is overleden. Ook in de plaatselijke supermarkt wordt middels pamfletten al gewaarschuwd voor de giftige pasta. De dierenartsenpraktijk adviseert mensen om de plek te mijden of om honden een snuitbandje om te doen terwijl ze aangelijnd zijn.

Daar heeft Hein van der Heijden geen trek in. Hij heeft al vijftien jaar een hondenuitlaatservice en loopt regelmatig op de Hoorneboegse Heide. "Elk jaar heb je dit wel een keer, dat kennelijk iemand het nodig vindt om hondeneigenaren zo'n schrik aan te brengen door iets neer te gooien. Maar ik loop hier met negen honden, die kan ik niet allemaal aanlijnen."