Ga naar Content

Gemeente Hollands Kroon zoekt onderdak voor acht wilde zwijntjes

HOLLANDS KROON De gemeente Hollands Kroon is op zoek naar een veilig onderkomen voor acht wilde zwijntjes. De dieren werden nabij het Robbenoordbos in de Wieringermeerpolder gespot toen ze de weg wilden oversteken. Nu worden ze tijdelijk opgevangen op een boerderij, maar daar kunnen ze niet blijven.

De gemeente bekommert zich momenteel om de zwijnen en zocht naar plekken waar ze eventueel terecht zouden kunnen. "We hebben naar allerlei instanties zoals de dierentuin gekeken, maar niemand wilde ze", zegt Bert Meijerink van de gemeente Hollands Kroon.

De zwijnen hebben een bloedtest gehad. Daaruit is gebleken dat ze geen ziektes hebben. Verder hebben de zwijnen geen oormerken, waardoor niet te achterhalen is wie ze heeft gedumpt. "Misschien dacht iemand: 'Het wordt me te veel met zulke dieren, ik gooi ze maar in het bos'", legt Meijerink uit.

"Echte natuurbeesten"
De dieren hebben in ieder geval snel een nieuwe eigenaar nodig. "Het zijn echt natuurbeesten, dus we zoeken een iemand met een afgezet stuk land waar ze mooi kunnen lopen. Lekker vrij en niet in een hokje zoals nu."

Foto: NH / Sam Hagens