Ga naar Content
Noord-Holland

Boerin Lisa (18) uit Dirkshorn schittert op Boerinnenkalender 2018

3 oktober 2017, 16.15 uur · Aangepast 7 oktober 2017, 17.26 uur
Door: · Foto: Boerinnen Kalender

DIRKSHORN Lisa Kat uit Dirkshorn voelt zich heel vereerd. Zij is namelijk de enige boerin uit Noord-Holland die op de nieuwe boerinnenkalender van 2018 staat. De afgelopen jaren stonden er maar weinig Noord-Hollandse afgevaardigden in de kalender.

Jongens uit haar klas hadden vaak opmerkingen gemaakt dat zij zich eens moest aanmelden. De 18-jarige Lisa vond dat best een goed idee: "Weinig meiden uit Noord-Holland stonden afgelopen jaren in de kalender", legt ze uit aan NH Nieuws. Uiteindelijk meldden 214 boerendochters zich aan voor de kalender.

Lees ook: Demi (18) steelt de show in Boerinnenkalender 2017

Na de eerste voorronde eindigde ze al snel bij de laatste 35. "We moesten daarna een motivatiefilm maken en dat zorgde ervoor dat ik bij de laatste vijftien terecht kwam", vertelt Lisa. "Tijdens de fotoshoot zijn er meerdere foto's gemaakt. Voor mij was het ook een verrassing welk plaatje het zou worden."

Elke maand staat er een andere boerin op de kalender. Verder staat er één boerin op de cover er twee op het colofon. Lisa weet nog niet waar ze komt te staan. "Vrijdag is er een releaseparty in Deventer en dan is het duidelijk waar ik op de kalender te vinden ben", zegt ze.

Beschaafde foto
Sinds bekend is dat Lisa meedoet, krijgt het fotomodel berichtjes, telefoontjes en vele reacties op Facebook. "De telefoon staat het afgelopen half uur roodgloeiend", aldus Lisa. Haar ouders zijn trots. ''Op voorhand hoopten ze wel dat het een beschaafde foto zou worden. Gelukkig is dat het ook!" Zelf is ze supertrots en vindt ze het een erg mooie en geslaagde foto.