Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Turner Jeffrey Wammes in Las Vegas tijdens schietpartij: "Het staat hier vol met politiewagens"

2 oktober 2017, 13.15 uur · Aangepast 2 oktober 2017, 16.47 uur · Foto: ANP

AMSTERDAM/LAS VEGAS Bij een schietpartij op een festival in Las Vegas zijn vannacht tientallen doden gevallen. Veel mensen waren getuige van het drama. Ook de Amsterdamse turner Jeffrey Wammes is op dit moment in Las Vegas voor zijn rol in het wereldberoemde Cirque du Soleil. Jeffrey kijkt vanuit zijn appartement uit op het terrein waar de schietpartij plaats vond. "Het staat hier vol met politiewagens."

De Nederlandse turner was nog bezig met zijn show toe de schietpartij begon. "Tegen het einde van de show begonnen mensen wel te merken dat er iets mis was", vertelt hij aan NH Nieuws. Toen hij om 23.00 uur, lokale tijd, klaar was had Jeffrey nog het geluk dat hij naar huis kon. De Strip, waar hij aan woont, was afgesloten door de politie. "Normaal fiets ik, maar vandaag was ik met een Uber. Hij kon er gelukkig nog door." 

Balkon
Vanaf zijn balkon kijkt Jeffrey uit op het festivalterrein. "Nu zie ik dat het vol staat met politiewagens", legt hij uit. Wammes is erg geschrokken, maar het verbaast hem eigenlijk niet dat dit in Las Vegas gebeurt. "Het is natuurlijk wel een makkelijk doelwit, met alle toeristen en mensen. Het is wel raar dat het maar een paar gebouwen verder gebeurt." 

Of de show van morgen doorgaat, weet de 30-jarige turner nog niet.

Meerderde doden en gewonden
Bij de schietpartij op het countryfestival 'Route 91 Harvest' vielen meer dan vijftig doden en honderd gewonden. Volgens de politie is de schutter ook omgekomen en is de dreiging voorbij. De schutter opende het vuur vanuit zijn hotelkamer in het Mandalay Bay-hotel.