Ga naar Content
Noord-Holland

Bewoners Visbuurt in Den Helder vrezen komst van coffeeshop

2 oktober 2017, 14.42 uur · Aangepast 2 oktober 2017, 14.57 uur
Door: · Foto: ANP

DEN HELDER De komst van een coffeeshop aan de Keizersgracht in Den Helder wordt niet goed ontvangen door omwonenden. Zij vrezen voor de overlast die een coffeeshop met zich meebrengt. Bewoners van de Visbuurt zijn nu bezig met een handtekeningenactie om de gemeente te wijzen op hun angsten.

"Het is een slechte beslissing", zo noemt Jop Roggeveen het besluit van de gemeente om coffeeshops te verspreiden over de stad. Roggeveen is voorzitter van de belangenvereniging Visbuurt. Hij en anderen gaan langs de deuren om handtekeningen te verzamelen tegen de komst van een coffeeshop in hun buurt. Volgens Roggeveen zal de situatie in de buurt hierdoor alleen maar verergeren. 

Krappe gracht
"Er is al overlast doordat mensen hier kamertjes huren", vertelt Roggeveen aan NH. Hij is bang dat mensen straks rondhangen in de buurt en misschien harddrugs gaan dealen. "Het zijn nou niet bepaald de pareltjes onder de mensen", legt hij bezorgd uit. Daarnaast vindt Roggeveen dat de krappe gracht de bezoekersstroom van een coffeeshop niet aankan. "Ambulances en politie kunnen er straks niet door."

De gemeente deed wel het voorstel om ervoor te zorgen dat de achterdeuren van het pand permanent dichtblijven, zodat mensen op de Zuidstraat niets merken van de coffeeshop. Maar dat vindt Roggeveen niet logisch. "Zo wordt er juist geleverd bij coffeeshops."