Ga naar Content
Sport

Sportclub NH bij Hilversum Hurricanes: "Mijn zoons honkballen hier en dan ga je ook iets doen"

1 oktober 2017, 20.22 uur · Aangepast 1 oktober 2017, 22.09 uur
Door: · Foto: NH / Dennis Nieuwenhuis

HILVERSUM Sportclub NH was afgelopen weekend een keer niet aanwezig bij het voetbal, maar bij de Hilversum Hurricanes. Een gemoedelijke vereniging waar je kan honkballen, softballen, maar waar ook American Football wordt gespeeld. Onze verslaggever Dennis Nieuwenhuis sprak met Louise Budding al jaren betrokken bij de vereniging als scoorder en met assistent-coach Winne Winterwerp.

"Ik hou de stand bij wat de spelers in het veld doen als er een bal geslagen wordt, wat voor fouten ze maken zodat de coach het allemaal later kan terug zien", sprak Louise Budding, scoorster bij het eerste honkbalteam. "Ik doe dit al een aantal jaren. Ik heb vier zoons die allemaal spelen. Dan ga je ook iets doen bij de club, maar je wil ook graag iets zien. Toen heb ik besloten om te gaan scoren. Op die manier ben je ook met de wedstrijd bezig".

Clubliefde
De liefde voor Hilversum Hurricanes zit niet alleen heel diep bij Louise Budding, maar ook bij Els Braakman. "Mijn zoon ging op American Football en van het een komt het ander. Ik vind vooral de feedback die je van iedereen krijgt erg leuk", laat Braakman weten.

Els staat al ruim achttien jaar achter de bar en zorgt voor een hapje en een drankje. "Tosti's, broodje worst en broodjes bal worden goed verkocht. We slaan ook niet meer in, want anders blijft alles over en dat is niet de bedoeling."

Wil je dat Dennis Nieuwenhuis ook eens bij jullie club op bezoek gaat? Geef je dan op via [email protected] en Dennis komt binnenkort een keertje langs. Sportclub NH wordt dit seizoen iedere zondagmiddag tussen 14.00 uur en 18.00 uur uitgezonden op NH Radio.