Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Ook in Noord-Holland wordt gespeurd naar vermiste Anne (25) uit Utrecht

1 oktober 2017, 13.40 uur · Aangepast 1 oktober 2017, 15.14 uur · Foto: Nathanael Fidder

NOORD-HOLLAND Er wordt rekening mee gehouden dat de vermiste Anne Faber in Noord-Holland is of is geweest. De Utrechtse is sinds vrijdagavond spoorloos: ze begon die dag rond 16.30 uur aan een 'urenlange fietstocht', maar keerde niet terug bij haar vriend in Utrecht.

Haar vriend Nathanael schrijft op Facebook dat ze rond 18.15 uur in Hollandsche Rading was. Tijdens haar fietstocht heeft ze Nathanael nog een selfie gestuurd, waarop te zien is dat het regent. Mogelijk heeft ze die in Baarn gemaakt, schrijft hij.

Tot 19.45 uur leest Anne de appjes van haar vriend, getuige de twee blauwe vinkjes die bij de berichten staan. Daarna laat ze niets meer van zich horen, en leest ook Nathanaëls berichten niet meer. Ook op een afspraak die ze gisteren in Amsterdam had, verscheen ze niet. 

Groene regenjas
Anne is 25 jaar oud, 1,70 meter lang en heeft blond haar. Toen ze aan haar fietstocht begon, droeg ze een lange, groene regenjas.

Ze fietst op een zwarte opoefiets van het merk Batavus Old Dutch die is voorzien van een zwart voorrek. Bovendien vermoedt Nathanael dat ze zijn gele, fluorescerende motorrugzak heeft meegenomen en dat ze haar luxe zonnebril bij zich had. 

Kleine moedervlek
Nadat Nathanael zijn emotionele oproep eerder via sociale media verspreidde, vraagt nu ook de politie op haar website aandacht voor haar vermissing. Zij weten dat ze een kleine moedervlek op haar kin heeft en in haar linkeroor twee oorbellen - een goud knopje en een ringetje - draagt. In haar rechteroor draagt ze alleen een ringetje. 

De politie speurt achter de schermen naar aanknopingspunten, maar is vooralsnog niet van plan een specifiek gebied uit te kammen. "We hebben geen idee waar ze geweest kan zijn", meldt een woordvoerder aan NH Nieuws.