Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Automobiliste belandt tussen wal en schip na dollemansrit door Amsterdam

1 oktober 2017, 10.06 uur · Aangepast 1 oktober 2017, 14.32 uur

AMSTERDAM Een automobiliste is vannacht na een dollemansrit door het centrum van Amsterdam letterlijk tussen wal en schip geraakt. Nadat de vrouw vlak voor de Amstel een zogeheten poller had geraakt, schoot ze door richting een woonark. Aan de oever kukelde de auto voorover en kwam klem te zitten tussen kade en schip.

Een motoragent zag de vrouw rond 2.30 uur vanuit de richting van het Muntplein richting de Blauwbrug rijden. Omdat het verkeer die route sinds kort alleen in tegengestelde richting mag gebruiken, besloot de agent de vrouw daar op aan te spreken.

Hij ging achter haar aan en zag hoe ze met hoge snelheid via het Waterlooplein de Weesperstraat inreed. Bij de Hermitage sloeg ze rechtsaf, ontweek een poller en vervolgde haar weg richting de Amstel. Toen ze vlak bij het water een tweede poller probeerde te ontwijken, ging het mis. Ze raakt het paaltje en schiet door.

De motoragent heeft de jonge vrouw uit haar benarde positie bevrijd. Opgeroepen hulpdiensten hoefden niet in actie te komen. De vrouw is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, waar ook wordt gekeken of er alcohol of drugs in het spel was. De auto is geborgen.