Ga naar Content
Noord-Holland

Privacygevoelige informatie Haarlems leerlingenvervoer op straat

30 september 2017, 16.08 uur · Aangepast 30 september 2017, 16.59 uur
Door: · Foto: Shutterstock

HAARLEM Privacygevoelige informatie over het leerlingenvervoer in Haarlem stond twee jaar lang openbaar op internet. Inmiddels is de betreffende informatie verwijderd. Dat meldt de gemeente op haar site.

Alle ouders en verzorgers van leerlingen die in 2015 gebruikmaakten van leerlingenvervoer hebben van de gemeente een brief gekregen met tekst en uitleg.

Adresgegevens
Het gaat om adresgegevens van leerlingen, aanvullende informatie over de voorzieningen voor de leerlingen en gegevens van de scholen. De gemeente benadrukt dat het niet gaat om de namen van de leerlingen, burgerservicenummers, het geboortejaar en het soort vervoer. 

De informatie is inmiddels van het internet gehaald. De gemeente heeft melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Aanbesteding
De gemeente is verantwoordelijk voor het vervoer van kinderen die niet op een andere manier naar school kunnen, bijvoorbeeld door een beperking. Ze worden dan met een taxi- of rolstoelbus naar school gebracht. Voor de aanbesteding moeten allerlei gegevens openbaar worden gepubliceerd op een website. Op die manier kunnen vervoersbedrijven een aanbieding doen aan de gemeente. 

Afgelopen week kwam de gemeente er echter achter dat de informatie nog steeds online stond en dat er  bij de aanbesteding ook privacygevoelige informatie was gepubliceerd.