Noord-Holland

Burgemeester sluit Beverwijks clubhuis Satudarah

30 september 2017, 15.33 uur · Aangepast 30 september 2017, 15.55 uur

Persbureau NieuwsFoto
Persbureau NieuwsFoto

BEVERWIJK - BEVERWIJK Het Beverwijkse clubhuis van motorclub Satudarah is op last van de burgemeester tijdelijk gesloten. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente.

Burgemeester Martijn Smit kwam tot het besluit nadat er gisteravond en vannacht bij een grote doorzoeking in het pand drugs en verboden wapens werden gevonden. De politie nam munitie, messen, een boksbeugel, een slagstootwapen en een creditcardmes in beslag. Ook werden er wikkels met cocaïne gevonden. Twee leden van de motorclub zijn aangehouden voor drugsbezit. 

Lees ook: Politie valt clubhuis Satudarah in Beverwijk binnen

Onder de ongeveer honderdvijftig aanwezigen heeft de politie ook nog enkele openstaande boetes geïnd. Uiteindelijk leverde dat meer dan 1.200 euro op, zo laat het OM weten. Bovendien is er beslag gelegd op 1.750 euro aan contanten. 

Verbod op club
Behalve in Beverwijk werd ook een clubhuis van Satudarah in Apeldoorn doorzocht. Ook daar werden drugs, wapens en contant geld in beslag genomen. De doorzoekingen duurden tot ongeveer 6.00 uur vanochtend.  

Het OM liet gisteren weten dat er wordt gezocht naar bewijsmateriaal in strafrechtelijk onderzoek naar de motorclub. Dat onderzoek is in 2016 begonnen, nadat de club in verband werd gebracht met strafbare feiten als afpersing, geweld, drugshandel en wapenbezit. 

Het Landelijk Parket van het OM heeft vrijdag de rechtbank Den Haag gevraagd om Satudarah te verbieden.