Ga naar Content
Noord-Holland

Politie vindt drugs en wapens in Beverwijks clubhuis Satudarah

30 september 2017, 14.10 uur · Aangepast 30 september 2017, 15.53 uur
Door: · Foto: Persbureau NieuwsFoto

BEVERWIJK In het clubhuis van Satudarah aan de Aagtenpoort in Beverwijk zijn twee leden van de motorclub aangehouden voor drugsbezit. Ook heeft de politie talloze illegale goederen in beslag genomen.

Dat laat het Openbaar Ministerie zojuist weten. Bij doorzoeking van het pand stuitten agenten gisteravond en vannacht op munitie, messen, een boksbeugel, een slagstootwapen en een creditcardmes. Ook werden er wikkels met cocaïne gevonden. 

Behalve de wapens en de drugs heeft de politie ook de administratie en tien PGP-telefoons meegenomen. Dat soort toestellen wordt vaak door criminelen gebruikt om hun communicatie af te schermen voor politie en justitie.  

Lees ook: Politie valt clubhuis Satudarah in Beverwijk binnen

Onder de ongeveer honderdvijftig aanwezigen heeft de politie ook nog enkele openstaande boetes geïnd. Uiteindelijk leverde dat meer dan 1.200 euro op, zo laat het OM weten. Bovendien is er beslag gelegd op 1.750 euro aan contanten. 

Apeldoorn
Behalve in Beverwijk werd ook een clubhuis van Satudarah in Apeldoorn doorzocht. Ook daar werden drugs, wapens en contant geld in beslag genomen. De doorzoekingen duurden tot ongeveer 6.00 uur vanochtend.  

Het OM liet gisteren weten dat er wordt gezocht naar bewijsmateriaal in strafrechtelijk onderzoek naar de motorclub. Dat onderzoek is in 2016 begonnen, nadat de club in verband werd gebracht met strafbare feiten als afpersing, geweld, drugshandel en wapenbezit. 

Het Landelijk Parket van het OM heeft vrijdag de rechtbank Den Haag gevraagd om Satudarah te verbieden.