Ga naar Content
Sport

Geen schade aan spelersbus FC Volendam

30 september 2017, 13.56 uur · Aangepast 30 september 2017, 18.37 uur
Door: · Foto:

DORDRECHT De spelersbus van FC Volendam vast onder een viaduct in Dordrecht. De foto ging vrijdagavond razendsnel rond in de diverse (sociale) media. De chauffeur van de bus volgde de navigatie en koos bij een rotonde, niet ver van de Krommedijk, een weg die ongeschikt voor het hoge voertuig bleek. Gelukkig zag de chauffeur dat tijdig in en kwamen bus en spelers onbeschadigd bij het stadion van FC Dordrecht aan,

De vertraging bedroeg hooguit een kwartier zegt teammanager Klaas Smit de dag na het opmerkelijke voorval. Smit was ter plekke uitgestapt om te kijken of de bus, die 3,6 meter hoog is, echt niet onder de 3,4 meter Blauwe Tunnel in Dordrecht paste.

In dit soort situaties is het mogelijk dat de chauffeur de bus iets laat zakken, zodat die de route wel kan vervolgen. Door de airconditioning op het dak paste dat niet, waarop de chauffeur besloot de bus in zijn achteruit te zetten en een andere route te kiezen. "Ik ben door heel veel mensen gebeld", zegt Smit. "De buschauffeur vond het heel vervelend voor ons."

FC Volendam speelde 2-2 tegen FC Dordrecht en de buschauffeur liet op de terugweg de Blauwe Tunnel links liggen.

Foto: Rinie Boon