Ga naar Content
Noord-Holland

Jan Roos gaat mogelijk de lokale politiek in: "Ik wil dat er iets verandert in Bergen"

29 september 2017, 15.35 uur · Aangepast 29 september 2017, 17.43 uur
Door: · Foto: ANP / Bart Maat

BERGEN De voormalige politieke leider van de opgeheven partij VoorNederland (VNL) Jan Roos gaat mogelijk de lokale politiek in Bergen in. Roos is in gesprek met een groep gelijkgezinden die ideeën hebben om een nieuwe partij in de gemeente op te richten.

"De politiek in Bergen is een puinzooi", zegt Roos tegen NH Nieuws. "Het staat model voor wat het probleem is met de landelijke politiek: het is een grote kliek vriendjes van mensen die met elkaar al afspraken maken voor het debat."

Lees ook: VNL opgeheven kort na vertrek partijleider Jan Roos

VNL werd in juni opgeheven. Roos besloot de handdoek echter niet in de ring te gooien en blijft actief in de politiek. "Ik ben geboren in Bergen en wil dat daar iets verandert. Als het zo doorgaat als nu, gaat het heel slecht met Bergen."

Roos is in gesprek met leden van de actiegroep 'Samen Bergen Verzetten'. Zij willen de partij oprichten. Volgens de Facebook-pagina van de groep wordt voorlopig gedacht aan de naam 'Raad in Bergen' (RIB).

Lees ook: Jan Roos stapt op als leider VNL

Als Roos zich daadwerkelijk besluit aan te sluiten bij de partij, dan gaat hij daar hoogstwaarschijnlijk de functie van lijsttrekker vervullen. "Maar dat heb ik nog niet definitief besloten", aldus Roos.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen was Jan Roos lijstduwer voor de lokale partij Kies Lokaal. Die partij werd toen uit het niets de grootste partij in de Bergense gemeenteraad.