Ga naar Content
Noord-Holland

Tandpastaboef loopt tegen de lamp na negeren rood stoplicht

29 september 2017, 11.07 uur · Aangepast 29 september 2017, 11.29 uur
Door: · Foto: Shutterstock

IJMUIDEN Een man is woensdag op het Pontplein in IJmuiden aangehouden, nadat hij een rood stoplicht negeerde en doorliep. Hij bleek in een tas meerdere gestolen doosjes tandpasta bij zich te hebben.

De man werd op zijn overtreding aangesproken door agenten. Toen de politie zijn tas met de doosjes tandpasta en andere levensmiddelen opmerkte, vroegen agenten hem een kassabon te laten zien. 

Hij bleek geen kassabon bij zich te hebben. Daarop werd de man nagetrokken. De politie kwam erachter dat hij een rijk verleden had met het plegen van winkeldiefstallen.

Bewakingsbeelden
Omdat de producten die hij bij zich had van een specifieke winkelketen waren, gingen agenten bij zo'n winkel in de buurt langs. Daar was op bewakingsbeelden te zien dat hij met een tas vol tandpastatubes de winkel verlaat zonder langs de kassa te gaan.

Hierop werd de man aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij zit vast in een cellencomplex in Haarlem. Hij bleek uiteindelijk voor meer dan 200 euro aan tandpasta en andere goederen te hebben gestolen.