Ga naar Content
Noord-Holland

Vermoord echtpaar Katlijk komt uit West-Friesland

28 september 2017, 20.47 uur · Aangepast 28 september 2017, 22.21 uur
Door: · Foto: Facebook

WEST-FRIESLAND De twee zestigers die deze week vermoord werden aangetroffen in hun boerderijtje in het Friese Katlijk zijn van oorsprong Westfriezen. Dat meldt mediapartner WEEFF.

Margreet Andriol en Jos Verdonk waren van oorsprong Westfriezen en woonden er met de kinderen vreedzaam sinds 24 jaar. In die jaren hielden ze zich onder meer bezig met geiten hoeden, astrologielessen- en cursussen. Margreet gaf in haar Westfriese periode onder meer les aan een school in Lutjebroek, was lid van de befaamde cabaretgroep Axioma, werkte met verstandelijk gehandicapten, deed aan kindertheater en was een van de grondleggers van het Ierse koor Airiesjkwair in Enkhuizen.

Haar man was in die jaren met zijn schildersbedrijf gevestigd in Westwoud. Hij werkte bewust met milieu- en natuurvriendelijke verfproducten op basis van lijnzaadolie met de nodige pigmenten. Veel gevels in de regio dragen nog altijd zijn kleuren.

Kleurrijk stel
WEEFF omschrijft het echtpaar als 'een kleurrijk stel dat warme herinneringen nalaat bij vrienden en bekenden en maar weinig Westfriezen die hen niet kennen of gekend hebben'. "In Katlijk werden Margreet en Jos gerespecteerd en stonden bekend als een stel dat hun eigen gang ging en zich maar weinig bemoeide met de dorpse gang van zaken."

Over het motief voor de moorden kan de politie nog niets loslaten. Wel wordt een zoon van het stel momenteel als mogelijke verdachte aangemerkt en door de recherche verhoord.