Noord-Holland

'Happy Hooker' Xaviera Hollander over Hugh Hefner: "Hij had veel over voor z'n meisjes"

28 september 2017, 19.56 uur · Aangepast 29 september 2017, 01.25 uur

NH Nieuws / Annabelle Zandbergen

AMSTERDAM - AMSTERDAM Een gematigde man die niet te veel dronk en rookte, en altijd véél meisjes om zich heen had. Zo omschrijft 'Happy Hooker' Xaviera Hollander de overleden Hugh Hefner. Hollander was een goede bekende van de oprichter van de Playboy. "Hij had veel over voor de meisjes die voor hem werkten."

Hollander, een bekende ex-prostituee die wereldberoemd werd met haar boek The Happy Hooker, haalt voor de camera van NH Nieuws graag herinneringen aan Hefner op. "Jolig en joviaal: zo herinner ik me Hugh. Hij was heel hartelijk. Ook voor zijn meisjes die voor hem werkten had hij veel over. Ook als er een familielid van een meisje dat voor hem werkte in de problemen zat, schoot hij financieel bij. Het was een gulle man."

Video #170759

De Amsterdamse (74) schreef jarenlang een column voor de Penthouse, concurrent van Hefners Playboy. Ze leerden elkaar kennen op feestjes. Na de derde ontmoeting wist Hefner haar naam. Dankzij de combinatie van haar 'beauty' en haar 'brains', legt Hollander uit. "Hij was niet goed in namen met zoveel meisjes om zich heen."