Ga naar Content

Rolling Stones geland op Schiphol

SCHIPHOL De Rolling Stones zijn aan het begin van de avond met hun privé-Boeing 767-300 op Schiphol geland. Het toestel met het wereldberoemde logo van de band, de tong en lippen van Mick Jagger kwam precies op tijd aan op Schiphol. En zoals je op de foto's kunt zien: aan luxe geen gebrek voor de bandleden.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet

De Rolling Stones zijn op tournee in Europa. Vanmiddag begon de band aan de reis van Barcelona naar Amsterdam, waar op zaterdag 30 september in de Johan Cruijff ArenA hun volgende optreden op de agenda staat. Voor hun 'No Filter'-tour hebben de Stones een Zuid-Afrikaanse Boeing 767-300 gehuurd. De thuisbasis van deze kist is Londen Stansted.

Lees ook: Rijkswaterstaat houdt rekening met Stones-fans bij afsluiting Schipholtunnel

De keuze van de multimiljonairs om juist met deze Boeing op tournee te gaan, ligt voor de hand: het toestel is voorzien van 96 uitsluitend eerste klasse-stoelen die allemaal plat kunnen. Natuurlijk kunnen de mannen op eigen schermen kijken naar films en series en voorin het toestel is er zelfs een privé-bed.

Nadat ze waren geland, taxiede het toestel richting een deel van de luchthaven waar een klein leger taxichauffeurs de rockhelden stond op te wachten. Zij rijden de band en hun gevolg naar het hotel waar ze komende nachten zullen verblijven. 

NH was erbij toen Mick Jagger en z'n collega-muzikanten voet op Nederlandse bodem zetten. Kijk hun aankomst in Nederland hierboven terug. 

De Rolling Stones komen naar Schiphol. We gaan bij @NHNieuws ons best doen om de landing zo live te streamen pic.twitter.com/oYsa4xrVjj

— Doron Sajet (@dsajet) 28 september 2017