Ga naar Content

Heemskerkse natuurfotograaf speurt naar ijsvogels

HEEMSKERK Robert Moeliker uit Heemskerk trekt dagelijks de natuurgebieden in Kennemerland in om foto's te maken van vlinders, vossen en vogels. Zijn absolute favoriet is de ijsvogel, maar die laat zich niet vaak zien.

Kort geleden zag het er voor Robert Moeliker uit Heemskerk nog somber uit. Als gevolg van een ernstig ongeluk, veroorzaakt door een black-out, zat hij jarenlang thuis. Zijn oude werk als kelner in de horeca zat er niet meer in. Een schouderprotese zorgde ervoor dat hij weer een beetje mobiel werd.

Afgelopen voorjaar pakte hij zijn oude hobby fotograferen weer op. "Sinds april kan ik weer fietsen", vertelt hij. "Dan gaat er echt weer een wereld voor je open. Het is zo mooi om dan in de natuur in de buurt van Heemskerk te zijn."

Woeste Hooglanders
Nu ziet en fotografeert hij jonge vossen, zwanen met jonkies, kleurige vlinders en woeste Hooglanders. Zijn lieveling is echter de ijsvogel. Klein, kleurig en moeilijk op te sporen maar daarom juist zo fascinerend. "Het is gewoon een heel mooi vogeltje om te fotograferen", aldus Robert. "Het is een heel elegant diertje."

Zijn mooiste foto's deelt Robert op Facebook. "Ik vind de reacties gewoon leuk", licht hij toe. "En veel mensen kunnen niet naar buiten, dus die genieten op die manier van de natuur."

Foto: