Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Het viel deze maand met bakken uit de lucht: natste september sinds 2001

28 september 2017, 12.33 uur · Aangepast 28 september 2017, 12.57 uur · Foto: ANP

NOORD-HOLLAND Dat het deze maand vooral in onze provincie flink heeft geregend, zal niemand zijn ontgaan. Meteorologen spreken zelfs van de natste september in Nederland sinds 2001.

"Het hangt er vanaf waar je in de provincie zit, maar het was zeker een hele natte september", zegt NH-Weerman Jan Visser. In onze provincie viel het vooral in de omgeving van Heerhugowaard met bakken uit de lucht.

Ook Alkmaar en omstreken kregen een hoop te verduren. Daar viel deze maand tot nu toe tussen de 220 en 250 milimeter. Uitgeest lijkt volgens Jan Visser tot nu toe echter koploper met maar liefst 260 milimeter regen in de afgelopen weken. Dat staat in schril contrast met de hoeheelheid regen in september 2016: toen viel daar maar zo'n 30 milimeter in de hele maand.

Weekend
Het weer knapt in het weekend een beetje op. "Morgen is er in de vroege ochtend motregen, maar rond het middaguur breekt de zon door en wordt het rond de 20-21 graden."

Lees ook: Deze maand nergens zo nat als in Noord-Holland

Vrijdagavond kan er nog een bui vallen, maar op zaterdag is het overwegend droog en wordt het zo'n 16 graden. Op zondag neemt de neerslagkans echter weer toe en is er vrij veel wind.