Start van hoofdcontent

ZWANENBURG

nl

VIDEO: Schip ramt sloep total loss in Lijnden

27 september 2017, 14.01 uur · Aangepast 27 september 2017, 14.23 uur

ZWANENBURG Op bewakingsbeelden van een woning in Lijnden is te zien hoe een groot schip vol op een aangemeerde sloep ramt om vervolgens weg te varen. De eigenaar van de sloep deelde de video op Facebook en kon zo de dader opsporen. Die is aangehouden.

De sloep van nog maar een jaar oud kon door de klap total loss worden verklaard. "De impact was zo groot dat de zeilboot stil kwam te liggen door de aanvaring met onze sloep en vijf meter werd teruggekaatst de ringvaart weer op. We zijn wel verzekerd, maar de schade is werkelijk enorm", schrijft de eigenaar van de sloep André Trilling op Facebook.

Hij deelde de video op sociale media in de hoop de dader snel op te kunnen sporen. Tussen de reacties zat de gouden tip. Iemand had de boot gezien op het Zijkanaal in Amsterdam Noord. "De waterpolitie is ter plaatse geweest. Het was het betreffende schip: er zat schade rechtsvoor op de boeg en aan de stuurboordzijde."

Politie
Volgens Trilling was de schipper op de boot aanwezig toen de politie aanklopte. Hij zou ook zijn verhoord. "Het schip zou in beslag kunnen worden genomen om de schade die ik heb geleden te dekken."

André Trilling is alle Facebook-gebruikers die zich hebben ingezet voor zijn onderzoek ontzettend dankbaar. "Er is enorm goed werk verricht door alle delers en likers. Hieruit blijkt dat in dit soort situaties Facebook werkt!"

Schade aan sloep