Sport

NL
V

Bekerduel niet op veld De Dijk: "Spelers willen Kras-stadion, bestuur het Olympisch stadion"

26 september 2017, 13.05 uur · Aangepast 20 oktober 2017, 18.27 uur · Foto: NH / Wim van Amerongen

AMSTERDAM Het bekerduel tussen ASV De Dijk en Ajax vindt niet op het terrein van De Dijk. De politie vindt het vanwege de veiligheid niet verantwoord om het bekerduel te laten plaatsvinden aan de Schellingwouderdijk.

Ton Langelaar, voorzitter van De Dijk, heeft begrip voor de beslissing en zag het al een beetje aankomen. De Dijk heeft andere speellocaties op het oog: Het Olympisch Stadion of het stadion van FC Volendam. 

"Het was wel een groot feestje toen duidelijk werd dat we tegen Ajax waren geloot", sprak de voorzitter bij NH Spitstijd. "Maar het nadeel is wel dat we het niet op ons terrein kunnen houden. We kunnen nooit alle toeschouwers kwijt."

Voorafgaand had De Dijk aangegeven bij de KNVB om het Olympisch Stadion als mogelijk uitvalbasis.  "Maar we hebben ook meteen contact gezocht met FC Volendam, omdat daar kunstgras ligt, en wij denken dat we ze daar beter op kunnen bestrijden." Toch kampt de voorzitter met een dilemma. "Aan de andere kant vinden wij als bestuur zijnde dat we als Amsterdamse club tegen een Amsterdamse club het eigenlijk moeten doen in het prachtige Olympisch Stadion." 

Eind van de week moet er duidelijkheid zijn. Woensdag 25 oktober treffen beide elftallen elkaar in de tweede ronde van het bekertoernooi.