Ga naar Content
Noord-Holland

Primeur: kaaswinkel in Alkmaar wordt live Stream Store

26 september 2017, 09.51 uur · Aangepast 26 september 2017, 10.01 uur
Door: · Foto: Shutterstock / NH

ALKMAAR Kaan's Kaashandel in Alkmaar beleeft vandaag een bijzondere dag. In samenwerking met ABN AMRO lanceren ze namelijk de eerste live Stream Store ter wereld. Via een live verbinding kun je vanaf je luie stoel door de winkel 'wandelen', kazen bestellen en met medewerkers praten die daadwerkelijk in de winkel staan.

In een persbericht schrijven ze over het unieke concept: "De expertise, authenticiteit en beleving van een fysieke kaaswinkel, gecombineerd met het gemak en de snelheid van een webshop." 

Het gaat om een experiment dat tot 30 september duurt. De kaaswinkel werd er voor gevraagd door de bank. "We hebben het jaren op de ouderwetse manier gedaan, maar willen mee met de tijd. De consument en de markt veranderen, de winkelstraat verandert en wij moeten mee", zegt eigenaar Kaan. "Online zijn we nog niet goed zichtbaar en dat was aanleiding om mee te doen."

Volgens de bank is het experiment vooral bedoeld om de klantbeleving een impuls te geven. Reguliere winkels ervaren veel online concurrentie. Op deze manier hopen ze zelfstandige winkeliers te inspireren.