Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Bloemencorso Winkel groot succes: "Blij dat we in dit mooie dorp zoiets hebben"

24 september 2017, 19.18 uur · Aangepast 24 september 2017, 20.08 uur

WINKEL Het jaarlijkse bloemencorso in Winkel heeft dit jaar weer veel publiek getrokken. De toeschouwers konden in de zon genieten van een prachtoptocht met vooral bloemen, bloemen en nog eens bloemen.

De maandenlange voorbereiding van de bloemencorso-bouwers was er weer van af te zien. Er wordt namelijk al ver van tevoren gestart. "We beginnen al met Pasen en we zijn de afgelopen zes weken aan het timmeren geweest", vertelt een deelnemer. "Er zitten behoorlijk veel uren in, elke dag, elke avond."

Lees ook: Corso-koorts slaat toe bij uitreiken bloemen in Winkel: "Het lijkt soms wel het Wilde Westen"

De praalwagens sierden de straten van Winkel, waar de één nog groter dan de ander was. Jong en oud tonen hun kunsten en daar wordt volop van genoten. "Ik ben heel erg aan het genieten, het is echt heel erg leuk", vertelt een dame langs de kant. "Het is fantastisch dat mensen nog zoveel inzet kunnen tonen."

De tientallen praalwagens, die prachtig ontworpen zijn, deden allemaal weer een gooi naar de winst, maar vooral het kunnen tonen van waar zij maandenlang mee bezig zijn geweest, geeft voldoening. Al is het lopen met een kar niet makkelijk, sommige wagen wegen honderden kilo's. Al blijven de deelnemers ontzettend vrolijk. "Ik ben gewoon blij dat we in dit mooie dorp zoiets hebben", klinkt een trotse deelnemer.