Noord-Holland

NL
V

Amstelveense Aisha wint titel Gouden Buur: "Ze stond voor me klaar toen mijn man overleed"

23 september 2017, 19.02 uur

AMSTELVEEN Het spreekwoord zegt het al: beter een goede buur dan een verre vriend. Dat geldt zeker voor Aisha Mittendorff uit Amstelveen, die vandaag op nationale Burendag de landelijke prijs voor Gouden Buur heeft gewonnen. Die eervolle vermelding heeft ze te danken aan buurvrouw én vriendin Jacqueline Koops: "Ze is een buurvrouw uit duizenden." 

"Ze is heel betrokken en heel sociaal, en ze snapt dat je af en toe steun nodig hebt", vertelt Jacqueline aan NH Nieuws. "Mijn man is een half jaar geleden na een kort ziekbed overleden en toen heb ik veel aan haar gehad. Ze heeft m'n jonge kinderen opgevangen, boodschappen voor me gedaan en zelfs midden in de nacht op m'n bank geslapen zodat ik naar het hospice kon."

Voor Jacqueline is het duidelijk: haar buurvrouw verdient de titel Gouden Buur. Onder het genot van een georganiseerde buurtbrunch wordt Aisha, die van niks weet, in het zonnetje gezet. Ze is overrompeld door de eervolle vermelding, maar blijft er desondanks vrij nuchter onder. "Het gaan vanzelf, ik denk er eigenlijk niet bij na. Maar ik denk dat het voor anderen dan toch wel veel betekent."

Toevoeging voor de buurt
Dat doet het zeker, want haar buren zijn ontzettend trots. Naast de persoonlijke hulp is Aisha een toevoeging voor de buurt, vindt Jacqueline. "Ik ben jarenlang wethouder geweest in Amstelveen, dus ik ken de stad goed. Het is een plek waar mensen erg op zichzelf zijn, maar door Aisha voelt het aan als een dorp."

NH Nieuws / Sophie Markvoort