Ga naar Content
Sport

Ton du Chatinier vertrekt na dit seizoen bij AFC "Na zeven jaar is het genoeg"

23 september 2017, 01.24 uur · Aangepast 23 september 2017, 01.36 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Moniek Arends

AMSTERDAM Ton du Chatinier vertrekt aan het eind van het seizoen bij AFC, dat heeft de trainer bij de clubleiding aangegeven. "Op een gegeven moment kent AFC, Ton du Chatinier wel en Ton du Chatinier, AFC wel. Dus is het tijd voor een andere trainer." 

Du Chatinier is momenteel bezig aan zijn tweede achtereenvolgend seizoen bij de Amsterdamse club en daarna vindt hij het wel genoeg geweest. "Zo gaat dat in de voetballerij. Ik vind AFC een fantastische club, maar aan het einde van het seizoen is de beurt aan een ander", legt hij uit.

Ondanks zijn aangekondigde vertrek heeft hij het nog altijd naar zijn zin bij AFC. "Teveel trainers gaan te lang door wanneer ze het naar hun zin hebben bij een club. En dat is voor vele trainers een valkuil, waardoor het mis gaat. Dat ga ik niet doen. Ik ben nu voor het zevende jaar actief bij AFC en ik vind het mooi geweest". Du Chatinier is bezig aan zijn derde periode bij AFC. In de periode 2000-2003 en 2006-2008 was hij actief als trainer bij de Amsterdammers. 

Dat Du Chatinier aan het einde van het seizoen emigreert naar Frankrijk, betekent niet dat hij ook een punt zet achter zijn trainerscarrière. "Afstanden bestaan tegenwoordig niet meer in het voetbal, dus ik kan ook vanuit Frankrijk nog alle kanten op." Toch blijft Du Chatinier met beiden benen op de grond. Grote dromen heeft hij niet meer. "Daarvoor ga ik wel naar die attractie in de Efteling, de Droomvlucht. Dat is voor kleine kinderen, dus die sla ik over. Ik loop lang genoeg mee in de voetballerij om te begrijpen dat dromen niet meer bestaan. Ik ben daar te nuchter voor", grapt hij.