Ga naar Content

NH Onderneemt: Producten op natuurlijke wijze bewaren door pickles en fermenteren

AMSTERDAM "Heel veel mensen noemen fermenteren rotten. Maar dat is niet zo, want dat betekent dat het bedorven is." Simone van Thull weet alles van het maken van pickles, het inmaken van groenten op basis van azijn of gefermenteerd.

Bij dat laatste proces wordt de zuurstof buitengesloten 'en gaat het dus niet rotten'. Van bieten, diverse koolsoorten en augurken kun je heerlijke pickles maken.   

Bij de keuken van THULL’S gaat het om verduurzamen van levensmiddelen, seizoensgebonden producten op het juiste moment conserveren. Vroeger een noodzaak, denk aan de weckpotten van je oma, nu een mooie manier om op natuurlijke wijze, producten op het hoogtepunt van smaak en bij overvloed te conserveren voor later gebruik.

'Heerlijk bijproduct'
En dat allemaal zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen. "Het is een heerlijk bijproduct bij de maaltijd of bij een borrel."

Foto: