Ga naar Content

NH Peilt: Afrijden na 10 lessen. Kan dat?

De rijvaardigheid van veel rij-examenkandidaten schiet ernstig te kort. Leerlingen worden door sommige rijscholen veel te snel naar het examen gestuurd.

Afrijden na 4 lessen
'Er komen soms rij-examenkandidaten opdraven die maar vier rij lessen kregen. Dat is toch bizar', zegt Peter van Neck van de Vereniging Rijschool Belang (VBR) in de Telegraaf.

Brandbrief
De Vereniging Rijschool Belang, de Federatie Autorijschool Management en de Bovag hebben een brandbrief gestuurd aan het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Stuntpakketten
Volgens de VRB zijn het vooral de stuntpakketten die rijscholen aanbieden die ervoor zorgen dat de kwaliteit zo laag is. 'Tien lessen plus examen. Dan weet je eigenlijk vooraf al dat je genept wordt. Maar toch worden ze verkocht. En erger nog, deze leerlingen komen ook opdraven om af te rijden', zegt Van Neck.

Kwaliteitscontrole
De organisaties pleiten voor betere kwaliteitscontrole op rijscholen en instructeurs. 'Nu worden rijscholen er beter van, want telkens opnieuw examen laten doen is voor hen gewoon een verdienmodel.'

Wat vind jij?
Hoeveel rijlessen had jij nodig voor je slaagde voor je rij-examen?

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]

Foto: