Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Felle reclamezuil maakt Hilversummers gek: "Dit laat zien hoe mediageil onze stad is"

22 september 2017, 09.26 uur

HILVERSUM De emotie loopt hoog op bij Hilversummers die rond het Mediapark wonen. Een groot reclamescherm op het terrein bederft sinds kort hun woongenot.

Alice Karhof is woedend: "Het is 24 uur per dag fel licht en de beelden wisselen twaalf keer per minuut. Ons woongenot is afgenomen, zeg maar weggenomen." Dolf Wind sluit zich daar bij aan. "We zien Rob Kamphues en Messi de hele dag, maar het oranje scherm van Ziggo zelf is wel het irritantst."

Mediageil
Ze dachten nog dat het reclame-entertainment tijdelijk was, maar helaas. De vergunning is al verleend en de schermen blijven. Karhof: "Erg onelegant van de gemeente, ze laten ons gewoon barsten." Wind vult haar aan: "Dit laat zien hoe mediageil onze stad is."

Nu staan er nog groene bomen voor, maar met de winter op komst vrezen de bewoners het ergste. Tijd voor actie dus. Karhof: "We hebben programma's als De Rijdende Rechter en Het kan niet waar zijn aan de overkant, dus er moet toch wel iemand zijn die dit wil oppakken." 

Licht uit
De bewoners hopen dat Ziggo en de gemeente met hen in gesprek willen gaan. Ze zien genoeg oplossingen. Wind: "Het scherm kan 's nachts uit, het licht kan minder fel, minder wisseling van reclame of een zuil van bomen die in de winter groen blijft."

NH