Ga naar Content

Ronald gaat op blote voeten naar werk bij Ministerie van Justitie

VELSERBROEK Ronald Kruizinga uit Velserbroek is een opvallende verschijning op het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Dat komt doordat hij blootvoets door het leven gaat.

Kruizinga voelt zich er heerlijk bij. Hij doet alles veel bewuster en voelt zich gezonder sinds hij met ernstige herniaklachten het wandelen en later het wandelen op blote voeten ontdekte. Zijn herniaklachten zijn verdwenen.

Vreemd opkijken
Mensen kijken nog wel een beetje vreemd naar hem als hij op blote voeten van huis naar station Haarlem fietst en ook treinreizigers kijken hem vreemd aan op weg naar zijn werk. Ook op zijn werk bij het Ministerie van Justitie moesten ze er in het begin aan wennen, maar nu weten ze niet beter.

Ronald voert het niet tot in het extreme door. Als het in zijn werk nodig is om schoenen te dragen, doet hij dat. En als binnenkort zijn dochter voor haar examen slaagt, zal hij niet blootvoets verschijnen bij de diploma-uitreiking.

Steentjes
Nadelen heeft een leven zonder schoenen niet. "Als je op een steentje stapt, is dat natuurlijk niet zo fijn. Maar eerlijk gezegd gebeurt het zelden dat ik in iets trap. Dat komt doordat je bewuster loopt."

Foto: