Ga naar Content
Sport

Bart Logchies: "Het is heel speciaal om zoiets te mogen meemaken"

20 september 2017, 16.45 uur · Aangepast 21 september 2017, 01.37 uur
Door: · Foto: NH / Wim van Amerongen

AMSTERDAM Vanavond staat de wedstrijd van de eeuw op het programma voor de Amsterdamse amateurclub Swift. Tegenstander is het grote Vitesse uit de eredivisie. Trainer Bart Logchies kijkt reikhalzend uit naar de wedstrijd van vanavond. "Voor Swift is het natuurlijk een hele grote wedstrijd. Het is de eerste keer dat de club tegen een tegenstander van dit formaat kan uitkomen. Het is heel speciaal om zoiets te mogen meemaken, voor de spelers, voor de staf en iedereen die Swift een warm hart toedraagt."

De trainer heeft zijn ploeg tot in de puntjes voorbereid op het duel van vanavond. "We hebben gisteravond nog getraind en het strijdplan doorgenomen. De groep is er klaar voor. We verzamelen straks, eten dan een hapje en leven gezamenlijk naar de wedstrijd toe."

Waar de spelers van Vitesse fulltime prof zijn, hebben de amateurs van Swift veelal andere verplichtingen naast het veld. Dat was dan ook te merken in de voorbereiding, vertelt Logchies. "Het is in zoverre een probleem dat de spelersgroep verspreid gaat aankomen. De een heeft wat andere werkverplichtingen dan de ander. Vandaar dat we gisteravond al de voorbereiding gedaan hebben."

Ondanks het verschil in status hoopt de oefenmeester natuurlijk op een stunt van zijn ploeg "We moeten afwachten of ze met Jong Vitesse komen of op volle kracht, dat zal veel uitmaken in het veld. Vitesse zal veel de bal hebben vanavond maar ik hoop dat wij af en toe daar doorheen kunnen prikken."

Ongeacht het resultaat van vanavond zal het nog wel even onrustig blijven op en rond de velden van Swift. "Het mooie van Swift is dat wij altijd een feestje hebben, daar hoeven we niet voor te winnen. Maar mochten we winnen, dan zal het feestje wel wat uitbundiger zijn", besluit Logchies.

Jochem Twisker: "Ik benader het als een normale wedstrijd"
Ook de Amsterdamse tweede divisionist De Dijk speelt vanavond in het KNVB bekertoernooi. Tegenstander is HHC uit Hardenberg, eveneens uitkomend in de tweede divsie. Bij trainer Jochem Twisker leeft de wedstrijd niet meer dan normaal. "We spelen niet tegen een betaald voetbalorganisatie, dat geeft nog wel eens wat extra spanning. Nu benader ik het als een vrij normale wedstrijd."

Hoewel De Dijk in de competitie nog niet tegen HHC speelde, is de tegenstander voor Twisker geen onbekende. "Ik ken HHC vrij goed uit mijn periode bij Spakenburg. Ik weet hoe ze spelen en ken de kwalitieiten van een aantal spelers. Ik maak me geen zorgen met de spelers die wij voor handen hebben. We moeten deze wedstrijd gewoon kunnen winnen."