Ga naar Content
Noord-Holland

Lesbisch stel gaat trouwen in 24 landen: 'Viering voor landen waar homohuwelijk legaal is'

20 september 2017, 17.00 uur · Aangepast 20 september 2017, 17.32 uur
Door: · Foto: The Project 22.

AMSTERDAM Het artiestenduo en stel JF. Pierets, uit Amsterdam en Antwerpen, gaan trouwen in alle 24 landen waar het homohuwelijk toegestaan is. Hun eerste bruiloft is vandaag in New York. De vrouwen gaan een jaar doen over hun 24 bruiloften.

Met deze actie hopen zij aandacht te vragen voor de 170 landen in de wereld waar homoseksuelen amper en soms zelfs geen rechten hebben. Volgens de vrouwen viert dit project de landen waar het voor hen mogelijk is om te trouwen, maar laat het ook zien dat in andere landen nog veel moet gebeuren rond homorechten. 

Wereldreis
JF. Pierets bestaat uit de Amsterdamse Julian P. Boom en Fleur Pierets uit Antwerpen. Ze waren al een tijd in New York voor de pre-productie van hun project, maar vandaag geven ze elkaar eindelijk voor de eerste keer het ja-woord. Volgende maand is het stel weer in Nederland voor hun tweede bruiloft in Amsterdam. Hun reis zal in Zuid-Afrika eindigen.  

22.
Het 'performance' project heet 22., naar alle landen waar de vrouwen konden trouwen toen ze met het idee kwamen. Sinds het begin zijn er nog twee landen bijgekomen waar het homohuwelijk legaal is. Wanneer alle bruiloften zijn geweest houden Fleur en Julian een kunst/video tentoonstelling over hun actie.