Tom (5) liep weg van huis: moeder Ellen wil redders bedanken

BEVERWIJK - Tom is een avontuurlijke jongen van vijf jaar oud. Afgelopen zondag gaat hij, gewapend met z'n portemonnee, de deur uit om een bakje kruidenboter te kopen. Hij loopt kilometers door Beverwijk, terwijl thuis de paniek uitbreekt.

"Ik heb opa's en oma's gebeld, vrienden, vrienden van vrienden: op een gegeven moment zat er wel een man of zestien op de fiets om Tom te zoeken", vertelt moeder Ellen Oosterwal aan NH Nieuws. "Ik dacht: waar is m'n kind?"

Tom is zich van geen kwaad bewust en koopt op z'n gemak een bakje kruidenboter. Dan spreken drie jongens hem aan op het Meerplein, omdat ze een kind alleen toch wel opvallend vinden. Ze maken een praatje met Tom en bellen de politie, maar dan ziet een vriend van Ellen het groepje staan. 

Lees ook: Weggelopen meisje (9) schrijft schattig excuusbriefje aan agent

"Ik zat midden in het bos toen ik werd gebeld met het verlossende bericht: we hebben 'm, hij is er en hij komt nu naar huis", vertelt ze ontroerd. "Echt een enorme ontlading, dan ben je gewoon heel blij. Ik heb alleen de drie jongens die hem hebben geholpen nooit meer gesproken en dat zou ik wel graag willen. 

Oproep
Ellen vindt ze een voorbeeld voor de maatschappij. "Hij heeft kilometers gelopen en is hier op het Meerplein pas staande gehouden door de helden, dus ze mogen wel even een hand krijgen van de ouders zelf. We zijn ontzettend blij dat hij weer veilig in z'n eigen bedje sliep."

Ben jij één van de jongens die Tom afgelopen zondag tegenkwam? Mail dan naar internet@nhmedia.nl

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland beverwijk oproep nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws