Ga naar Content

Krijgt de Amsterdamse Margreet de prestigieuze titel 'Stripmaker des Vaderlands'?

AMSTERDAM Margreet de Heer doet niets liever dan tekenen. Striptekenen om precies te zijn. Ze is met haar tekeningen te zien in kranten en tijdschriften en maakt ook boeken. En dat doet ze zo goed dat ze genomineerd is voor een prestigieuze titel: Striptekenaar des Vaderlands.

"Als puber heb ik wel strips getekend, maar ik had helemaal niet het idee dat ik daar ook mijn brood mee kon verdienen. Er was ook helemaal geen stripopleiding in die tijd", zegt Margreet. "Dus ben ik gewoon van het gymnasium de universiteit in gerold, heb theologie gestudeerd, en pas aan het einde van die studie, dacht ik: 'Maar wat wil ik nu eigenlijk het liefst met mijn leven?'"

Dominee de Heer
Toen besloot ze iets met tekenen doen.  En nu, via een omweg, komt haar studie theologie goed van pas. Ze is namelijk succesvol met een strip waar een dominee in voorkomt. En die dominee is ze eigenlijk zelf. "Toen ik gevraagd werd voor die strip, dacht ik meteen: 'Oh, leuk. Dan word ik alsnog dominee De Heer.'"

Striptekenaar des Vaderlands
Samen met drie andere kandidaten is ze nu voorgedragen als Striptekenaar des Vaderlands. Tot en met 30 september kan er gestemd worden.

Foto: