Noord-Holland

NL
V

Herdenkingssteen voor doodgestoken Nick Bood: "De pijn wordt alleen maar erger"

18 september 2017, 19.23 uur · Aangepast 18 september 2017, 19.40 uur

ZAANDAM Vandaag is de herdenkingssteen voor Nick Bood door zijn ouders onthuld, op de plek waar hij werd doodgestoken. Bij vader Dirk Jan Bood is de pijn van het verlies van zijn zoon nog te zwaar. "Ik dacht dat het minder zou worden, maar het wordt alleen maar erger."

Tientallen vrienden en familieleden kwamen vandaag bloemen leggen. Dirk Jan is blij dat de steen er is en dat er zoveel mensen zijn gekomen. Toch probeert hij de plek waar zijn zoon om het leven kwam te mijden. 

Lees ook: Vader Nick Bood als fotograaf naar fatale steekpartij eigen zoon: "Ik had al geen goed gevoel"

Burgemeester Vreeman van de gemeente Zaanstad hoopt dat er vanuit de steen een signaal zal uitgaan, waardoor mensen niet meer met wapens op zak de deur uitgaan. "We hebben allemaal wel eens gevochten, maar alsjeblieft, niet met wapens", laat hij weten in zijn toespraak. "Het is een verhaal wat veel mensen in de Zaanstreek geschokt heeft. Er was een hele grote stille tocht. Het is natuurlijk ook wel een wake-up call geweest."

Lees ook: Honderd fakkels voor doodgestoken Nick Bood (16)

Er zitten nog twee jongens van 16 en 18 jaar vast die er van verdacht worden Nick te hebben neergestoken. De rechtszaak tegen hen loopt nog.

Lees ook: OM verdenkt twee jongens (16 en 18) van doodslag op Nick Bood

Privéfoto