Noord-Holland

Laatste finisher Dam tot Damloop: "Interviewer sleepte me erdoorheen"

18 september 2017, 15.20 uur · Aangepast 18 september 2017, 15.30 uur

NH
NH

UITGEEST - UITGEEST Hij zat er volledig doorheen gisteren. Jeroen Houthuyzen uit Uitgeest kwam als allerlaatste over de finish van de Dam tot Damloop. Vandaag, the day after, blikt hij toch terug op een 'superleuke ervaring'. Er zijn zelfs al plannen om volgend jaar weer mee te doen.

Fris en fruitig hing Jeroen vanmiddag alweer aan de lijn bij NH Radio. "Nu gaat het wel weer goed", vertelt hij. "Gisteravond heb ik nog wel even goed stuk gezeten, maar nu heb ik lekker geslapen en zijn we er weer helemaal."

Lees ook: Jeroen als állerlaatste over de finish: "Bekaf, maar gaaf zeg!"

Jeroen kwam gisteren als laatste over de finish en werd in de laatste kilometer opgevangen door NH-verslaggever Maarten Edelenbosch die zelfs nog een stukje met hem meerende. Daarover vertelt hij: "Op het moment dat ik de Zaandijk kom oplopen, toen het eigenlijk niet meer ging, toen heeft de interviewer van NH me er echt wel doorheen gesleept."

Feestje
Dit terwijl Jeroen eerst nog behoorlijk sceptisch was. "Het eerste moment dacht ik nog 'alsjeblieft, ik heb m'n lucht hard nodig om nog tot de finish te komen', maar hij was zo enthousiast. Hij maakte er voor mij een extra leuk feestje van."

Lees ook: Susanne en Raoul rennen voor overleden dochtertje: "Ben een trotse moeder"

Jeroen geeft eerlijk toe dat hij op een gegeven moment bijna in de bezemwagen zat, omdat hij zo ver terug was gezakt. "Maar ik dacht: nee, nu laat ik me niet kisten. Nu ga ik die medaille pakken ook natuurlijk", zegt hij vol trots.

Twee uur
Of hij nog een keer mee zou doen aan de Dam tot Damloop? "Volgend jaar doe ik zeker nog een keer mee. Ik heb nu 2 uur en 18 minuten gelopen. Daar mag wel wat van af. Ik heb met mijn collega, die 1 uur en 40 minuten liep, afgesproken dat ik de volgende keer de twee uur probeer te halen. Dat moet makkelijk kunnen met meer en betere training."

Lees ook: Even nagenieten: Aftermovie Dam tot Damloop 2017