Veltman: "Win liever dan dat ik scoor"

AMSTERDAM - DEN HAAG Voor welke aanval Marcel Keizer ook kiest, Ajax blijft maar slordig met de kansen omspringen. De club miste tegen ADO Den Haag meer dan een handvol opgelegde mogelijkheden en moest uiteindelijk een gelijkspel toestaan (1-1).

"Je weet dat we het dit seizoen nog lastig hebben met scoren", reageerde Keizer. "Maar in de tweede helft worden we ook slordiger. ADO was toen ook feller en dat is een kwalijke zaak. Je voelde die gelijkmaker aankomen. Daarna hebben we het wel weer geprobeerd. Toen kregen we weer veel kansen, maar de bal ging er maar niet in." 

Aanvoerder Joël Veltman, maker van het enige Ajax-doelpunt, vult zijn trainer aan. "We kregen kansen aan het begin van de tweede helft, maar die maakten we niet af", begint Veltman. "En ADO scoort dan uit een 80% de gelijkmaker." Het plezier van zijn eigen doelpunt verdwijnde na de wedstrijd als sneeuw voor de zon. "Ik heb liever dat we winnen dan dat ik een doelpunt maak."Gemakzucht
Hakim Ziyech was vooral teleurgesteld over zijn ploeg na de wedstrijd. "Het kan even niet meezitten met afronden", stelde de aangever van het Amsterdamse doelpunt. "Maar gemakzucht hoort niet bij een Nederlandse topclub", sluit hij af. Zelf speelde Ziyech ook niet de beste wedstrijd van het seizoen. Met achttien foute passes, vier mislukte dribbels en vier duels verloren raakte hij in totaal 26 keer de bal kwijt in een duel tegen een laagvlieger.

Meer over dit onderwerp:
Ajax sport ado
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws