Supertalent Nika Daalderop weer even terug in Amsterdam

AMSTERDAM - Ze wordt gezien als hét grote volleybaltalent van Nederland. De Amsterdamse Nika Daalderop is inmiddels uitgegroeid tot paradepaardje van het volleybal en staat met haar foto prominent op alle posters. "Ik ben er nog niet aan gewend om zo in de picture te staan."

Inmiddels speelt Daalderop (18) haar tweede seizoen in de Duitse competitie. Vorig jaar bij Ladies in Black en dit seizoen bij Allianz MTV Stuttgart. Wanneer ze niet in het buitenland is, traint ze met het Nederlands team op Papendal. Dat het oefenduel tussen Nederland en Polen in 'haar' Sporthallen Zuid is, is voor Daalderop de kans om weer even terug te zijn in haar geboortestad. "Het is zo leuk om familie en vrienden terug te zien en om eindelijk weer in mijn eigen bed te kunnen slapen", zegt ze opgelucht.

Helaas was er in de door Nederland gewonnen wedstrijd geen basisplaats voor Daalderop. Ondanks dat ze in haar thuisplaats geen speelminuten maakt, is ze zichtbaar aan het genieten. "Ik vind het gewoon heel leuk om hier te zijn", vertelt ze met een glimlach op haar gezicht. "Het gevoel kan ik niet echt beschrijven, maar ik ben gewoon enorm gelukkig als ik aan het volleyballen ben."

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws