'Familie Ajax-speler Mees de Wit aangevallen door Helmond Sport-supporters'

AMSTERDAM - (AT5) Een groep Helmond Sport-supporters zou vrijdagavond familieleden van Jong Ajax-speler Mees de Wit hebben mishandeld. Ook een medewerker van de website Ajax Showtime en de zaakwaarnemer van De Wit waren doelwit.

Stefano van Delden, de zaakwaarnemer van De Wit, zegt tegen het AD dat het allemaal begon toen hij met de familie van De Wit en een journalist het stadion uitliep. Volgens Van Delden werd hij door iemand aangesproken die hem vroeg waar hij vandaan komt. "Ik dacht eerst dat het een geintje was, maar toen stond er opeens acht man voor me."

Alarmnummer
De mannen hadden het volgens Van Delden duidelijk op hem gemunt, hij sloeg op de vlucht en wist zijn auto te bereiken. De vader van De Wit zou een klap en een trap hebben gekregen, De Wit's broer kon zich verdedigen.

Toen Van Delden met zijn auto de anderen kwam ophalen, kon hij de vader van De Wit niet meer vinden. "Toen kwamen er mensen om mijn auto staan en begonnen ertegen te trappen." Uiteindelijk heeft Van Delden het alarmnummer gebeld en kwam de politie hem tegemoet rijden.

'Racistische daad'
Van Delden denkt dat de Helmond Sport-supporters het op hem gemunt hadden vanwege zijn huidskleur. "Ik liep niet in een Ajax-shirt. Ik ben de enige donkere jongen die ertussen loopt. Dan ben je een makkelijk doelwit." Volgens Van Delden zeggen ooggetuigen ook dat het om een racistische daad gaat.

Hij heeft vanavond aangifte gedaan van openlijke geweldpleging, racisme en vernieling. De club bekijkt morgen of er beelden zijn van het incident en overweegt een stadionverbod als de daders worden herkend.

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o.
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws