Broers en zussen worden samen 1000 jaar: "Heel bijzonder, deze mijlpaal"

HAARLEMMERLIEDE - Groot feest voor de familie Boots vandaag. De dertien broers en zussen zijn dit jaar samen 1000 jaar oud en dat moet gevierd worden.

Ze waren met zeven jongens en zeven meisjes vroeger. Annemieke Boots (74) was het jongste meisje: "Het is een mijlpaal dat we deze dag samen kunnen vieren. Echt heel bijzonder."

Inhaalslag
De broers en zussen feesten vandaag in De Zoete Inval in Haarlemmerliede. Het is niet voor het eerst dat ze dit jubileum vieren. Annemieke: "Zes jaar geleden haalden we de duizend jaar ook al. Maar een jaar daarna is onze oudste zus overleden, dus we moesten een inhaalslag van tachtig jaar maken. En nu is het dan zover."

Het gezin woonde vroeger in Den Dolder en daarna lange tijd in Haarlem. De broers en zussen hebben goede herinneringen aan die tijd. Het was een warm gezin, maar iedereen moest hard meewerken. Jongste broer Jos Boots (66): "Ieder had zijn eigen taak: kolen halen, groente snijden, de vloer dweilen. En mijn moeder was streng, ze controleerde ook onder het vloerkleed." 

Broer Ton (68): "Het vervelendste klusje was aardappels schillen. Dat was meteen tien kilo met zoveel kinderen, ik ging liever buiten voetballen."

Wild feestje
Later op de dag komen alle kinderen er ook bij. De oudste broer hoopt dat het feestje een beetje rustig verloopt. Oudste broer Nico Boots (86): "Het wil nog wel eens uit de hand lopen bij dit soort happenings, maar we zullen proberen het netjes te houden vandaag."

Sterke genen
Zus Ria Boots (79) denkt dat dit de laatste keer is dat ze als gezin een 1000-jaar-feestje vieren. "Als er nu iemand overlijdt, halen we die achterstand niet meer in." Broer Jos heeft goede hoop: "Ja hoor, met z'n tienen redden we het ook. Moet wel iedereen honderd jaar worden, maar in theorie is het mogelijk. We zijn een sterk geslacht."

Meer over dit onderwerp:
Zuid-Kennemerland
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws