Scheidsrechter houdt voor wedstrijd minuut stilte voor overleden kat

AMSTERDAM - Toen de spelers van DVVA 9 en De Meer 6 gisterenmiddag het veld opliepen, kregen ze van scheidsrechter Eric Hoogendorp het verzoek een minuut stilte in acht te nemen. Hij vertelde de spelers dat het om een sterfgeval in privékring ging, maar verklapte pas na de wedstrijd dat het om z'n kat Angel ging.

Pas als de spelers het veld oplopen komt hij op het idee het eerbetoon te organiseren. "Een paar minuten voor de wedstrijd", zegt hij om te benadrukken dat het om een spontane ingeving ging. 

Spelers van beide teams honoreren zijn verzoek en zijn vlak voor de aftrap muisstil. "Na vijfendertig seconden is zo'n minuut wel voorbij", legt Hoogendorp uit dat hij niet te veel van de spelers wilde vragen.  

Ongeloof groot
Als hij na het laatste fluitsignaal vertelt dat de spelers stil zijn geweest voor zijn kat, die hij afgelopen week op 19-jarige leeftijd heeft laten inslapen, is het ongeloof groot.

"Maar ze konden er wel om lachen", vertelt hij. "Hé scheids, neem nog een biertje!", verwoordt hij de uitnodiging van een van de spelers om het verdriet samen te verdrinken. 

Nog een kat
"Het was gewoon een geintje", vertelt de scheidsrechter, die nog een kat heeft. "Die is nu 17 jaar, dus zal nog een jaar à anderhalf jaar leven." Toch is de kans klein dat die kat na zijn dood eenzelfde eerbetoon krijgt als Angel. "Het was een ludieke actie." 

Meer over dit onderwerp:
Amsterdam e.o. amsterdam nieuws opmerkelijk
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws