Mountainbike van vrijwilliger uit voedselbankbus gejat

ZAANDAM - Zaandammer Roberto van Kalsbeek (20) zit in zak en as. Binnen een week nadat hij een nieuwe mountainbike had aangeschaft, is zijn gloednieuwe fiets alweer gestolen. Dat gebeurde nota bene terwijl hij bezig was met zijn nobele vrijwilligerswerk voor de voedselbank.

"Ik was met mijn ouders voor de voedselbank bezig", vertelt Roberto. "Toen we even niets te doen hadden, gingen we naar de Lidl." Terwijl hij met zijn ouders door de nieuwe supermarkt in Zaandam loopt, slaan buiten één of meerdere dieven hun slag. 

Als ze weer buitenkomen, staat de zijdeur van de bus open en is de fiets verdwenen. "Kutzooi", vat Roberto zijn gevoel bondig samen. "Ik gebruikte m'n fiets voor alles. Om boodschappen te doen, om naar m'n moeder te gaan en om naar m'n werk te gaan. Ik was er afhankelijk van."

Geen verzekering
Aan het afsluiten van een verzekering was hij nog niet toegekomen. Bovendien ontbreken hem de financiële middelen om weer een nieuwe te kopen. "Ik heb geen zin om weer een nieuwe fiets te gaan kopen", zegt hij neerslachtig. "Ik ga wel lopen."

Te voet boodschappen doen is geen enkel probleem, maar voor zijn werk voor de voedselbank heeft hij echt een fiets nodig. "Want dat is twaalf kilometer", benadrukt hij het belang van een stevige tweewieler.

Geld inzamelen
Werkt hij nu nog drie keer per week voor de voedselbank, zonder fiets vermoedt hij één dag minder aan de slag te kunnen. Daarom is zijn voormalige pleeggezin een actie gestart. Via dreamordonate.nl hopen ze voldoende geld in te zamelen voor nieuwe mountainbike.

De fiets ziet eruit als op de foto, maar heeft ook een zwarte bel, bidonhouder en spatborden. Wie de fiets ziet of aangeboden krijgt, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Roberto hoopt dat hij binnenkort weer op z'n fiets kan springen. "Maar ik geloof niet dat dat gaat gebeuren."

Meer over dit onderwerp:
Zaanstreek-Waterland zaandam nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws