Opvarenden gestrand motorjacht op Waddenzee hadden 'geen idee waar ze waren'

DE COCKSDORP - KNRM-leden van de post Oudeschild hebben gisteren op de Waddenzee twee mannen gered. De twee waren met hun motorjacht ergens tussen Texel en Vlieland gestrand.

De mannen probeerden met het motorjacht Kiekeboe vanuit Den Helder 'op goed geluk' Vlieland te bereiken, schrijven de KNRM en Kustnieuws

Ter hoogte van het vaarwater naar de Cocksdorp ging het mis. Omdat de mannen de Kiekeboe niet meer in beweging kregen, besloten ze met hun mobiele telefoon alarm te slaan. 

Zeer slecht voorbereid
Omdat de opvarenden door gebrek aan apparatuur geen exacte locatie konden doorgeven, duurde het even voor de KNRM'ers hen hadden gevonden. Eenmaal ter plaatse merkten de hulptroepen dat de mannen zeer slecht waren voorbereid.

Zo ontbrak behalve een navigatiesysteem ook een marifoon aan boord en hadden de mannen alleen gekopieerde zeekaarten bij zich. Ze hadden geen idee waar ze waren, benadrukt Kustwachtnieuws. 

Batterij vrijwel leeg
Het mag een klein wonder heten dat de mannen zelf alarm konden slaan. Zo is er lang niet overal in het gebied mobiel bereik en was de batterij van de mobiele telefoon vrijwel leeg. 

Nadat het water was gestegen, kregen de mannen het dringende advies om terug te varen naar Den Helder. Dat advies hebben ze opgevolgd. 

Meer over dit onderwerp:
Noordkop & Texel texel de cocksdorp nieuws
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws